• grafisk formgivning
  • grafisk profil
  • webbproduktion
  • sökoptimering SEO
  • webbutveckling
  • webbshop
  • webbokning
  • sociala medier

Webb & digitalt

Ett företags webbplats är många gånger det första man kommer i kontakt med i en ny affärsrelation. Förutom att bygga hållbara webbsajter hjälper vi våra kunder med övrig digital närvaro: t.ex sökmotoroptimering (SEO), sociala medier & statistikuppföljning.

Det första intrycket är viktigt. Din nya webbplats ska vara snabb, snygg, lättnavigerad, enkel att underhålla och framförallt ska den vara synlig när folk söker efter dina tjänster eller produkter.

Sånt som påverkar hur snabb dina sida är t.ex: val av plattform, att bildmaterial är korrekt behandlat, att sidan är tekniskt uppdaterad och vilket webbhotell du ligger på. Om servrarna är långsamma så kommer din sida att upplevas som sirap. Vi har ständig koll på vilka webbhotell som håller högsta standarden och kommer att hålla dig informerad om när det är dags att byta leverantör.

När det gäller CMS så använder vi oss främst av Joomla & Wordpress. Det finns en uppsjö andra alternativ men under åren är det dessa två vi valt att fokusera på eftersom de enligt oss är bäst. De utvecklas ständigt och har helt enkelt har hållit bäst längden. Vilket du som kund föredrar är en smaksak. Vi visar dig mer än gärna skillnaderna. Har man tidigare använt Wordpress och är bekant i den miljön så är det kanske så du önskar administrera även din nya webbplats i fortsättningen. Men innan du bestämmer dig så går vi gärna igenom vilka fördelar Joomla kanske har för din verksamhet. Eftersom vi producerat hundratals välfungerande företagssajter i båda dessa plattformar under 13-års tid och så vet vi vilka fördelar/nackdelar respektive har.

Båda dessa CMS:en är hyfsat lättanvända om du själv vill uppdatera innehållet. Layouten på administrationssidan skiljer sig dock lite mellan dem.
Hur det ser ut för dina besökare är detsamma, det handlar bara om mallen vi designar. Båda är byggda på samma grundteknik (PHP & SQL databas).

Ur SEO-perspektivet är de båda likvärdiga. Wordpress är enligt oss bra för lättare sajter, i grunden ett bloggverktyg. Joomla är ett mer avancerat system och lämpar sig bättre när kraven är större. Joomla kan för någon, som är van vid Wordpress administration, ibland kännas obekant och krånglig. Joomla är dock inte svårare att administrera, det brukar räcka med 10 minuters utbildning innan våra kunder inser detta. Vill du ha det extra lätt så installerar vi drag-and-drop funktionalitet, samma för både Wordpress & Joomla.

Wordpress för/-nackdelar:
Världens just nu mest använda CMS
Många gratis stilmallar om du inte behöver unik design
Ställer mindre krav på utvecklaren
Lättadministrerat för nybörjaren
Lite mindre flexibelt
Kräver 3.e part plug-ins för mycket funktionalitet.
Lätt för utomstående att se vilket CMS-verktyg ni använder.

Joomlas för/-nackdelar:
Säkerhetsmässigt starkt.
Ställer högre krav på utvecklaren
Lättadministrerat men kan vid en första anblick kännas lite krångligt för en del användare.
Flexibelt och lämpar sig bättre för större och mer avancerade webbplatser.
Har mer grundfunktionalitet redan från början.

Oavsett vilket du väljer så gör du ett bra val men båda verktygen behöver hållas uppdaterade. Utan löpande säkerhetsuppdateringar så raseras sajten fort och blir ett lätt offer för ovälkommet intrång. Vi erbjuder alltid 1-års fria säkerhetsuppdateringar efter slutleverans. Du kan sedan teckna avtal så vi sköter dina löpande uppdateringar av CMS, plug-ins mm. och du behöver inte fundera på detta mer.

Hör av dig om du vill veta hur Grafikhuset kan få dig att skina på nätet.

Vill du också ha hjälp?

captcha